Sòl Pelvià
Per a la dona:
- Prepart
- Postpart
- Incontinència urinària
- Prolapse d’òrgans pelvians
- Síndrome d’urgència miccional
- Restrenyiment i encopresis
- Dolor pelvià crònic
Per a l’home:
- Ejaculació precoç
- Disfunció erèctil
- Síndrome d’urgència miccional
- Incontinència urinària
- Dolor pelvià crònic
PER LA DONA
Fisioteràpia obstètrica i pre-part: L’embaràs és una època molt importat per a la dona, en el qual es produeixen molts canvis tant físics com emocionals, és importat per tant, cuidar-se i preparar-se per la cita a cegues més especial de les nostres vides. La fisioteràpia obstètrica, és l’encarregada de valorar, prevenir i tractar les diferents disfuncions que apareixen durant la gestació, oferint a la mare la possibilitat de ser acompanyada en aquesta època tant especial de la seva vida. A Sòl pelvià Lleida t’acompanyem i t’assessorem en la preparació del teu part, amb diferents tècniques, per ajudar-te a descobrir el teu cos i protegir el teu sòl pelvià.
Massatge perineal: És una tècnica que s’utilitza per preparar el perineu de la mare, i minimitzar els possibles danys durant el part, amb el massatge aconseguim donar elasticitat al perineu i evitar un esquinçament. Es realitza a partir de la setmana 34 i pot fer-se’l la mare a ella mateixa o la seva parella.
Gimnàstica maternal: La gimnàstica maternal serveix per desenvolupar, enfortir i flexibilitzar el cos a través d’exercicis adaptats, amb l’objectiu de preparar la mare per que estigui en les millors condicions possibles en el moment del part. Fer exercici durant l’embaràs té beneficis tant per a la mare com per al nadó:
- Millora les capacitats metabòliques i cardiopulmonars
- Redueix el risc de patir diabetis gestacional
- Afavoreix el procés del part
- Afavoreix la sensació de benestar físic i emocional
- Millora la recuperació post-part
- Activa la circulació
A Sòl pelvià Lleida fem sessions individuals adaptades a les necessitats de cada mare, també fem sessions amb grups reduïts un cop per setmana. Les sessions grupals ens agraden molt ja que ajuden a compartir experiències amb altres mares.
Edema cames i varius: Degut als canvis fisiològics que pateix la mare durant tota la gestació, és normal que hi hagi més acumulació de líquid. A Sòl pelvià Lleida, t’ajudem a millorar la sensació de pesadesa de les cames realitzant drenatge limfàtic manual.
Post-part
El post-part és el període que s’inicia després del naixement del nadó, és un moment de grans canvis emocionals, físics i socials. Després del part i quan ja ha passat la quarantena, és el millor moment per fer una valoració del sòl pelvià, per poder valorar el seu estat. En el post-part el cos està fràgil i sensible a l’aparició de disfuncions com la incontinència urinària, el prolapse d’òrgans pelvics, el dolor en les relacions sexuals (disparèunia), la incontinència fecal…. Cal doncs tornar a posar en forma la musculatura abomino perineal, treballant de manera individualitzada i estudiant cada cas per tal d’oferir les millors eines per cada pacient.
Incontinència urinària: És la peèrua involuntària d’orina, que esdevé un problema higiènic i social. Hi ha diferents tipus d’incontinència urinària, les més freqüents són: la incontinència urinària d’esforç, la incontinència Urinària d’urgència i la incontinència urinària Mixta.
Prolapse d’òrgans pelvians: És el descens d’una o més visceres pèlviques, la qual provoca una sensació de pes o d’ocupació a nivell de la vagina, generant incomoditat a la dona. Hi ha de diferents tipus de prolapses:
- Descens de la bufeta: Cistocele
- Descens de l’úter: Histeocele
- Descens del recte: Rectocele
Això passa perquè les estructures muscular i el teixit del sòl pelvià ha claudicat a la força de la gravetat, com a conseqüència als esforços que es fan al llarg de la vida (empényer, estrenyiment, caàrega pesos…)
Síndrome d’urgència miccional. El síndrome d’urgència miccional, es caracteritza per la presència d’urgència urinària, amb o sense fuites, i sol estar acompanyada d’un augment de la freqüència miccional durant el dia, així com a la nit, que es manifesten en un desig imperiós o sobtat d’orinar.
Estrenyiment. L’estrenyiment es produeix quan hi ha algun problema per anar de ventre, les defecacions són poc freqüents i difícils d’expulsar. És important tractar-ho ja que a llarg plaç influeix en el deteriorament de la musculatura del sòl pelvià, per el gran esforç que es fa en la defecació. És importat per tant, tenir un bon hàbit defecatori, uns bons hàbits alimentaris i una bona postura.
Encopresis o incontinència fecal. La incontinència fecal es caracteritza per la pèrdua involuntària de gasos o femta (tant líquides com sòlides). La incontinència anal inclou, a més de la pèrdua de matèria fecal, la pèrdua involuntària de gasos, percebuda per molts pacients com un desordre igual de molest. En el tractament de fisioteràpia ano-rectal especialitzat s’han de tenir en compte diferents factors com l’alimentació, la correcció de mals hàbits defecatoris, la millora de la sensibilitat del recte i la recuperació del to i de la força dels músculs pelvians.
Dolor pelvià crònic. El dolor pelvià crònic, és aquell dolor que es localitza a la zona de la pelvis, abdomen baix i estructures intrapèlviques, que persisteix durant més de tres mesos i que es presenta de manera contínua o intermitent.
Dolor en les relacions sexuals. És el dolor que es produeix, durant o després de les relacions, pot ser un dolor a nivell més superficial, a nivell més profund o inclús la incapacitat de tenir una penetració. El dolor provoca un espasme de la musculatura que es produeix de manera involuntària, tot i tenir un gran desig sexual.
Disparèunia
Vaginisme
PER A L’HOME:
Ejaculació precoç. És una disfunció sexual masculina caracteritzada per una ejaculació que es produeix sempre o gairebé sempre abans o aproximadament un minut després de la penetració, normalment pot ser per una incapacitat de retardar l’ejaculació en totes o gairebé totes les penetracions, i per alguna conseqüència que pugui ser més a nivell emocional, produint conseqüències personals negatives, com angoixa, malestar, frustració i evitar tenir relacions.
Disfunció erèctil. La disfunció erèctil es produeix quan hi ha una incapacitat persistent per arribar i mantenir una erecció, suficient per permetre que no hi hagi un rendiment sexual satisfactori. Afecta la salut física i psicosocial dels pacients i té un gran impacte en la qualitat de vida dels pacients.
Incontinència urinària. És la perdua involuntària d’orina, que esdevé un problema higiènic i social. Hi ha diferents tipus d’incontinència urinària, les més freqüents són: la incontinència urinària d’esforç, la incontinència urinària d’urgència, la incontinència urinària mixta i la incontinència urinària postural.
Sindrome d’urgència miccional. El síndrome d’urgència miccional, es caracteritza per la presència d’urgència urinària, amb o sense fuites, i sol estar acompanyada d’un augment de la freqüència miccional durant el dia, així com a la nit, que es manifesten en un desig imperiós o sobtat d’orinar.
Estrenyiment. L’estrenyiment es produeix quan hi ha algun problema per anar de ventre, les defecacions són poc freqüents i difícils d’expulsar. És important tractar-ho ja que a llarg plaç influeix en el deteriorament de la musculatura del sòl pelvià, per el gran esforç que es fa en la defecació. És important per tant, tenir un bon hàbit defecatori, uns bons hàbits alimentaris i una bona postura.
Encopresis o incontinència fecal. La incontinència fecal es caracteritza per la pèrdua involuntària de gasos o femta (tant líquides com sòlides). La incontinència anal inclou, a més de la pèrdua de matèria fecal, la pèrdua involuntària de gasos, percebuda per molts pacients com un desordre igual de molest. En el tractament de fisioteràpia ano-rectal especialitzat s’han de tenir en compte diferents factors com l’alimentació, la correcció de mals hàbits defecatoris, la millora de la sensibilitat del recte i la recuperació del to i de la força dels músculs pelvians.
Dolor pelvià crònic. El dolor pelvià crònic, és aquell dolor que es localitza a la zona de la pelvis, abdomen baix i estructures intrapelviques, que persisteix durant més de tres mesos i que es presenta de manera continua o intermitent.